söndag 20 november 2016

Kapitel 19

De gick tills fingrar och tår var djupfrysta och bortdomnade. Tills kinderna brände som eld. Tills ingen av dem orkade ta ett steg till. Ibland gick de tysta. Ibland pratade de i munnen på varandra. När Veronicas mobil ringde tvärstannade hon och kved.
”Herregud, vad är klockan? Mamma och pappa! De måste oroa ihjäl sig för mig!”
”Vänta, jag svarar”, sa Nettan.
Hon lirkade fram mobilen ur Veronicas jackficka och svarade med en helt annan röst än sin vanliga. Hon lät trevlig. Vuxen.
”Veronicas telefon det är Jeanette! Hej, hej! Veronica är på toaletten, men jag hörde att det ringde i hennes jackficka. Vi ska precis gå. Jag och Alice ska åt samma håll, så vi följs åt. Hon kommer att vara hemma om en kvart ungefär. Jadå, jag ska hälsa henne. Jaa, vi har haft jättetrevligt. Det är därför det blev lite sent. Men hon är strax hemma nu. Hejdå!”
Både Alice och Veronica stirrade på henne.
”Var har du lärt dig att låta så därväluppfostrad?” undrade Alice.
”Många års övning”, svarade Nettan och ryckte på axlarna. ”Men det är bäst du går hem nu. Din mamma lät lite lätt upprörd.”
”Jäklar! Hur ser jag ut?” sa Veronica nervöst och drog med fingrarna genom håret.
”Hyfsat. Håll dig på lite avstånd bara, för du luktar fan i mig inte gott.”
”Vänta”, sa Alice. ”Jag har halstabletter.”
”Tack. För allt. Jag menar det.” Veronica tog emot asken och stoppade flera tabletter i munnen på en gång.
”Vivi borde kanske ses igen,” sa Alice trevande.
”Varför då?” Nettan såg avvisande ut. Hon hade tagit ett steg tillbaka. Kört ned händerna i fickorna.
”Jaa, jag vet inte. Det kanske är bättre att vi pratar med varandra än går omkring och mår dåligt var och en för sig.”
Nettan fnös till.
”Alltså, det finns få saker som irriterar mig så mycket som alla som går runt och ”mår dåligt”. Jag mår inte dåligt! Jag är förbannad. Jävligt förbannad! Det är inte samma sak.”
”Ok. Då kan vi väl träffs och vara förbannade tillsammans om det passar dig bättre. Vad säger du, Veronica?”
”Jag vet inte. Jag måste hem nu, de väntar på mig. Du får bestämma, Alice”.
”Ok då bestämmer jag att vi ses på Veras sista dagen på jullovet. Jag ska åka till Uppsala på torsdag och var där hela lovet. Kommer ni?”
”Jaa
”Ja,ja. Nu drar jag. Ses.” Och så gick de åt varsitt håll.

**************
Gode Gud hjälp mig! Vad ska jag säga? De kommer att märka det på en gång. Jag måste stinka vin och spyor ochsnälla, söta Jesus håll din  hand över mig. Fast varför ber jag egentligen, jag tror ju inte längre, jag är alldeles tom tom tom och gode Gud vad är klockan? Halv ett det är inte så farligt ändå jag trodde hon var mycket mer jag tycker vi har gått hela natten. Hur blev det så här? Är det här verkligen jag? mamma kommer att se på mig att någonting har hänt, kära söta Jesus hjälp mig

**************

Jag fattar inte att jag berättade för dem. Fattar inte! Veronica går nog att lita på. Hon kommer inte att säga någonting. Men Nettan? Hur pålitlig är hon? Jag vet inte. Jag känner henne inte alls. Tänk om hon lägger ut alltihop på facebook? Eller skvallrar för någon annan som skvallrar för någon annan och sen vet hela stan om det? Det är så det fungerar i Nysund. Alla vet allt om alla. Tänk om Veronica får för sig att hon ska bikta sig för någon präst eller så? Men präster har väl tystnadsplikt? Gäller det frikyrkopräster också? Det måste det väl? Vad kommer att hända nu? Vad ska vi göra? Nu är vi tre. Tänk om det finns många fler därute? Tänk om han har gjort något ännu värre mot någon annan tjej? Vad fan ska vi göra?

************
Jävla knäpp kväll. Här tror man att man ska gå ut och supa sig full och släppa loss och slippa en massa tjafs och skit. Och så blir livet bara ännu mer fucking jävla galet. Stackars Veronica, hon har det nog inte så roligt just nu. Skulle inte förvåna mig om Sofie hällde i henne en massa vin med flit, den jävla bitchen. Jag skulle ha tvingat henne att ta hand om resultatet. Ha! Och perfekta Alice visade sig ha en annan värld som inte är lika perfekt. Smygfilmad av sin egen styvfar. Fy faan! Det gör mig ännu mer förbannad. Det måste gå att komma åt den där skitstöveln på något sätt. Det måste gå. Död åt Örjan! Död åt Örjan!!!